2012. február 26., vasárnap

Sweet Dreams / Édes álmok

Dear new Readers, welcome to my blog :) I'm happy you joined :)

My hand didn’t recover yet, so I spent my time with working with clay. Though pink is not my favourite, sometimes I’m in pink mood and make something totally-utterly pink, like this one, which contains a delicious pink cake, heart-shape St. Honoré cakes, cupcakes, religieuses, macarons, meringues and marshmallow:


I created some blueberry scenes too (baking blueberry cakes, etc.) these are still unfinished, so I will post photos about them later, but I can tell you I made at least 300 blueberries this weekend.
I prepared several vegetable quiches with eggplant and zucchini, some tapenade, paté and a Provencale Picnic scene with baguette, tapenade, quiche and ratatuille:



Now it seems I have at least a week more for „claying”, (never every try to open a factory size door with one finger, even when your hands are full with packs) which will be enough to complete the blueberry-items J Then I will return to my salon de thé.
See you soon,
Orsi

**********************
Kedves új Olvasók, Isten hozott a blogon :) Örülök, hogy csatlakoztatok :)
Mivel a kezem még mindig gyógyult meg, továbbra is gyurmázással töltöm az időm. Bár a rózsaszín nem a kedvencem, néha „rózsaszín üzemmód”-ban vagyok, és csinálok valami abszolút rózsaszínt, mint például ezt, ami egy finom rózsaszín tortából, szív formájú St. Honoré tortácskákból, muffinokból, religieuse-ökből, macaron-okból, habcsókokból és pillecukorból áll.:
Készült néhány áfonyás jelenet is (áfonyás süti sütés, stb.), de ezek még befejezetlenek, csak később posztolok róluk fotókat, de elmondhatom, legalább 300 csöppnyi áfonyát csináltam a hétvégén.
Csináltam néhány zöldséges quiche-t is (francia lepény) padlizsánnal és cukkinivel, tapenade-ot (olajbogyó, fokhagyma, szardella, kapribogyó, olivaolaj, citromlé, bazsalikom), pástétomot és egy Provence-i piknik jelenetet baguette-tel, tapenade-dal, quiche-sel és ratatuille-jal (francia lecsó szintén padlizsánból és cukkiniből, cseppet csípősen a legfinomabb):

Úgy tűnik még legalább egy hetem van játszadozni a gyurmával (soha, de soha ne akarjatok egy ipari méretű kaput egy ujjal kinyitni, bármennyire is tele van mindkét kezetek), ami elegendő lesz az áfonyás (t)ételek befejezéséhez, utána következik a visszatérés a teaszalonhoz J

Csodás hetet kívánok,
Orsi

2 megjegyzés:

  1. This is fantastic! Congrats!
    Hugs

    VálaszTörlés
  2. Imádom a munkáidat, valósággal szerelmes vagyok beléjük! (Na jó, ez kicsit túlozva van! De igaz!) Örülök, hogy rád bukkantam, sok sikert és mégtöbb időt kívánok ahhoz, hogy ilyen gyönyörűségeket alkoss!

    VálaszTörlés