I know it was ages ago
I managed to post anything here.
Chicago was great,
though the weather didn’t spoil us…. really. Therefore we spent significant
amount of time at the Art Institute of Chicago, visiting the Thorne Rooms and
check their quite impressive impressionists’ collection. Certainly we made time
to visit the Hershey and Girardelli as well, how could we skip the 2 biggest
chocolate stores in the city?!
London was amazing as
always. I can’t stop loving that incredible city with all its buzz and calm at
the same time. Took huge walks on Hampstead Heath, Primrose Hill, Regent’s and
Hyde Park, boosted up my dvd collection at the HMV at the Oxford street, stuffed
our mouth with macarons, visited tiny artisan shops here and there.
Now back again,
dealing with financial statements and figures and starting a new project for a
friend of mine.
As I won’t post photos
about it until I finish it completely here are some photos about my “Banoffee
table”. It continues my brown-blue line, I simply found it calming to use a
good old, chocolate brown table packed with blue dishes and “pale” food. Maybe
it will decorate my upcoming blue kitchen, who knows.
Until next time,
Orsi
************************************
Tudom, hogy ezer évvel
ezelőtt írtam utoljára.
Chicago remek volt,
bár az idő nem kényeztetett minket… tényleg nem. Ezért jelentékeny időt
töltöttünk el az Art Institute of Chicago-ban a Thorne-szobákat bámulva, és
persze nem hagytuk ki a lenyűgöző impresszionista gyűjteményt sem.
Természetesen szakítottunk időt arra, hogy hosszan elidőzzünk a Hershey-ben és
a Girardelli-ben, hogyan is hagyhattuk volna ki a város két legnagyobb
csokoládéboltját (és az USA két leghíresebb csokimárkáját).
London mesés volt,
mint mindig. Sosem szűnök meg szeretni azt a hihetetlen várost minden
zsivajával és nyugalmával együtt. Hatalmas sétákat tettünk Hampstead Heath-en,
Primrose Hill-en, a Regent’s és a Hyde Park-ban, feltankoltam néhány új dvd-vel
az Oxford street-I HMV-ben, macaron-nal tömtük a fejünket, és apró boltocskákat
bújtunk itt is, ott is.
Most újra itthon,
számokba és pénzügyi kimutatásokba temetkezve, és egy új, titkos projekten
dolgozva egy barát kérésére.
Mivel nem fogok
fotókat posztolni róla amíg teljesen el nem készül, ezért megosztok veletek
néhány fényképet a “Banoffee asztalról”. (A Banoffee egy irgalmatlanul édes
angol süti – sütés nélkül készül –, alul
vajjal kikevert összezúzott keksz, azon vastag réteg karamell, azon
banánszeletek, végül cukrozatlan tejszínhab. A banán és a karamellréteg helyet
is cserélhet, ezernyi verzió létezik belőle. Olyan szinten tömény és édes, hogy
az még az én befogadóképességem határát is súrolja, pedig legendásan édesszájú
vagyok.) Folytatja a barna-kék vonalat, mert egyszerűen megnyugtatónak találtam
egy jó öreg csokibarna asztalt telepakolni kék edényekkel és sápadt ételekkel.
Talán az eljövendő kék konyhám részét képezi majd, ki tudja.
Csodás hetet
mindenkinek,
Orsi
Amazing work, as usual! =)
VálaszTörlésHi,
VálaszTörlésThis is beautiful. May I feature this on The Mini Food Blog (http://theminifoodblog.blogspot.com)?
Please let me know.
Thank you
it's wonderful!
VálaszTörlésHi Orsi A very pretty tablescape with a whole lot of activity and a beautiful chocolate banana cream pie to enjoy at the end of it all! Yummy!
VálaszTörléselizabeth