2016. december 12., hétfő

Little Something for a Friend / Kis apróság egy barátnak


A good friend of mine celebrated her birthday last week and I wanted to surprise her with something special. What could be better choice than something snowy and wintery for a winter born person?

Her favourite colour is dark blue, I chose this for the door and the outside colour of the box, to reach a nice and cold feeling. I wanted to use only cool shades, so added green grass partially covered with ice and snow, some topiaries in white and pale blue pots, a wreath, and a huge green wreath on the door decorated with silver stars, balls and a bow. My favourites are the old concrete steps, broken and worn. The shabby items like the lovely blueish birdhouse, the distressed wooden box and the wall lamp add some warm to the scene. I used super glue on the glass (plexiglass) of the lamp, it gives us a feeling of handmade, uneven glass instead of industrial looking. I used a flickering warm white LED to illuminate the lamp. 








The birthday girl was very happy to have it and I hope you like it as well.



Thank you for reading, kind regards,

Orsi


*****************


Egy kedves barátom a múlt héten ünnepelte a születésnapját, és meg akartam lepni valami különlegessel. Mi lehetne jobb választás egy téli születésű embernek, mint valami havas, télies darab?

Mivel a kedvenc színe a sötétkék, ezt választottam az ajtó, valamint a doboz külső színének is, hogy kellemes és hideg hatást keltsen. Csak hideg árnyalatokat akartam használni, ezért zöld fű került a talajra részben hóval és jéggel fedve, néhány buxus fehér és halványkék edényben, egy koszorú, és egy hatalmas ajtókoszorú ezüst csillagokkal, gömbökkel és masnival dekorálva. A kedvencem az öreg, rozzant és viseltes betonlépcső. A shabby chic stílusú darabok, mint a kékes madáretető, a kopott fadoboz és a falilámpa kis  melegséget kölcsönöz a jelenetnek. A lámpa üvegén (plexi) pillanatragasztót használtam, ezzel olyan hatást érhetünk el, mintha a lámpa üvege egyenetlen, kézzel készült lenne, nem gépi üveg.  Melegfehér pislákoló LED-et használtam a lámpa megvilágításához.

A születésnapos nagyon örült neki, remélem nektek is tetszik. 


Köszönöm az olvasást, szép napot,

Orsi


6 megjegyzés:

  1. Az egész úgy szuper ahogy van nem csak a rozzant és viseltes beton lépcső. Gratulálok.

    VálaszTörlés
  2. A születésnapos hálásan köszöni megegyszer! Csodás helyet is találtam neki, ahol mindig láthatom😊

    VálaszTörlés
  3. Very Nicely done Orsi! It is no wonder that "The birthday girl was very happy to have it "- it is lovely! :D

    elizabeth

    VálaszTörlés
  4. Your friend will love it, that's for sure.

    VálaszTörlés