2012. július 27., péntek

The Hollow Crown Market - Neither nice nor pink / A Hollow Crown piac - nem szép és nem is rózsaszín

While I write this I watch the opening event of the London Olympics and the good "old" Mr. Bean appeared on my screen a minute ago.. Rowan Atkinson is genious. Though I have to admit my favourite is his Edmund Blackadder (all the 4 + the Christmas special). I just watched some episodes today, I can't get enough of it. Maybe a medieval Baldrick would buy meat on my meat market and cook a "delicious" meal to Blackadder. God, what he made in the kitchen in every series noone would survive a meal prepared by Baldrick.... (not mention how he made cappuccino in the series 4).

WARNING!
If you are vegetarian, don't read what follows, I will share disturbing photos about a beheaded pig or at least about the head.

I finished my first pig head yesterday night. Though the photos are far from faboulous as the lights were pretty poor maybe I will be able to take better tomorrow.

Originally I planned to cook meat this weekend. But after watching meat photos, pig halves, bones, ribs I modified the weekend menu...

I hope you like this poor pig,
see you soon,
Orsi

**************


Miközben ezt írom, az Olimpia nyitóeseményét nézem, és a jó „öreg” Mr. Bean egy perce jelent meg a képernyőn. Rowan Atkinson zseniális. Bár be kell valljam, az én kedvencem Edmund Feketevipera (mind a 4 + a karácsonyi különkiadás Viperája). Épp ma néztem meg néhány epizódot, képtelenség betelni vele. Talán egy középkori Baldrick venne némi húst a piacomon, és főzne valami „ínycsiklandó” ételt Feketeviperának. Istenem, amit ő a konyhában művelt.... szerintem senki nem élne túl egy Baldrick által készített ételt.... (nem beszélve a 4. sorozatban előállított cappuccino-járól).

FIGYELMEZTETÉS!

Ha vega vagy, ne olvasd el ami következik, mert zaklató tartalmú fotókat osztok meg egy lefejezett disznóról, legalábbis a fejéről.
Merthogy befejeztem éjjel az első disznó fejét. Bár a fotók pocsékok lettek a fény hiányának köszönhetően, talán holnap sikerül jobbakat készítenem.
Eredetileg húst akartam főzni hétvégére. De miután órákon át húsfotókat, fél disznókat, csontokat, bordákat néztem, módosítottam a hétvégi menüt....


Szép hétvégét mindenkinek,
Orsi

5 megjegyzés:

 1. Ez a disznófej zseniális! Volt szerencsém nem egyet látni a családi disznótorokon, hát pontosan ilyen. Gratulálok hozzá!

  VálaszTörlés
 2. Perfekt! Azt hiszem, ha évekig gyártanám a disznófejeket, akkor sem sikerülne ilyen tökéletesre! A színe, a bőrén a perzselés nyomai... Gyönyörű ! Már ha lehet ilyet mondani egy levágott disznófejről :)Remélem nem támadnak le az állatvédő aktivisták.
  (csak nagyon halkan kérdezem...már akkor is főbe lőtték a disznókat?...)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, az a valóságban nem teljesen kerek lyuk, és nem lőtték, hanem egy speciális szúró szerszámmal döfték le. (Durva részlet: be az agyba keresztül mindenen, és szerencsétlen rögtön meghalt, de azt hiszem ez a XV. századbsan nem okozott senkinek lelki problémát ;) )

   Törlés
  2. Brrr... Sötét középkor... :)

   Törlés