2012. június 26., kedd

Sweet Sins / Édes Bűnök

The Sweet Sins collection was my first attempt to make wonky, Mad Hatter style cakes years ago. The cakes were based on photos I found on the internet. Originally I planned to make 7 cakes which incarnate the biblical deadly sins, but then I went on and made some more, and finally give the modern equivalent as name instead of the biblical one.

Greed – is a pink-orange-green cake decorated with ribbons, flowers, dots, the different layers are gift boxes in pastel colours and I remember clearly that it took 20 hours to put together.




Envy – is a white-green cake decorated with tiny leaves, roses and black balls. It is my personal favourite with its “relatively clean” lines and simplicity.



Pride – is a fancy pink-pale green cake decorated with roses and balls and I think it is has a quite unusual appearance.



Anger – the absolute winner (the only manly piece in this collection), is a brown-blue cake with dozens of tiny white roses and pale blue leaves. It is decorated with a single, huge chocolate ribbon, tonnes of balls and dots.







Vanity – the most colourful one. It is like a woman, stacked with ribbons, patterns, colours, roses and silver beads. Was a real fun to make though I can’t imagine myself wearing something in these colours…



Delusion – is a lovely one, it looks really simple and calming, this is the reason behind the name *evil grin*. It is decorated with ribbons and roses and maybe it is filled with hot chilli cream….



Gluttony – an absolutely mad cake with lollypops, colourful ribbons and dots. It would be perfect for a children party.



Laziness – the simplest one, (nomen est omen), a white cake decorated with a single ribbon and some dots.

Passion – I think the colour tells everything: bright red and pink with a hint of green, curvy as a woman, with strict pink lozenges.



These were my first steps on the way which led me to Marie-Antoine Careme, and to this cake monster:




Have a great week,

Orsi



*************

Az Édes Bűnök kollekció volt az első kísérletem a Bolond Kalapos jellegű tortákra (ferde, dülöngélő, feltűnő és különleges) évekkel ezelőtt.

A torták interneten talált fotókon alapulnak,  természetesen itt-ott változtattam rajtuk. Eredetileg hét tortát terveztem, amik a bibliai főbűnöket testesítik meg, de aztán továbbmentem, és több torta született, végül a bibliai elnevezések helyett is a modern megfelelőt kapták.



Fösvénység – rózsaszín-narancs-zöld torta szalagokkal, virágokkal, pettyekkel díszítve, az egyes szintek különböző színű ajándékdobozok. Ma is tisztán emlékszem, hogy 20 órába telt összerakni.



Irigység – fehér-zöld torta apró levelekkel, rózsákkal és fekete gömböcskékkel díszítve. A személyes kedvencem a relatíve tiszta vonalai és az egyszerűsége miatt.



Kevélység – egy cuki rózsaszín-zöld torta, elég szokatlan megjelenésű, rózsákkal, gömbökkel díszítve.



Harag – az abszolút befutó (és a kollekció egyetlen férfias darabja), egy barna-kék torta tucatnyi apró fehér rózsával és halványkék levelekkel. Egyetlen hatalmas csokoládémasni mellett rengeteg gömb és petty díszíti.



Hiúság – a legszínesebb darab. Olyan, mint egy asszony, teleaggatva szalagokkal, mintákkal, színekkel, rózsákkal, ezüst gyöngyökkel. Imádtam elkészíteni, bár sosem tudnám elképzelni, hogy valami ilyesmit vegyek fel (pláne ilyen színekben…..)



Megtévesztés – édes torta, egyszerű és megnyugtató látvány, ezért a neve *gonoszan elvigyorodik* Rózsák és szalagok díszítik, és belül talán csípős chilis krémmel van töltve…



Mohóság – egy teljesen őrült torta nyalókákkal, színes szalagokkal és pettyekkel. A tökéletes torta egy gyerekbulira.



Lustaság – a legegyszerűbb (Nomen est omen), egy fehér torta egyetlen szalaggal és néhány pettyel díszítve.



Szenvedély – azt hiszem a szín mindent elmond: ragyogó vörös és rózsaszín egy leheletnyi zölddel, kerekded, mint egy asszony, szigorú rózsaszín rombuszokkal.



Ezek voltak az első lépések azon az úton, amik Marie-Antoine Careme-hez, a híres francia cukrászmesterhez és ehhez a tortaszörnyhöz vezettek:





Szép hetet,

Orsi

4 megjegyzés:

  1. Great cakes, I love green-white, is beautiful!
    hugs
    Magda

    VálaszTörlés
  2. Igazán fantáziadús torták ! A "harag" a kedvencem, a színösszeállítás miatt, meg talán, mert komoly. (mint egy igazi férfi :)
    Nagyon tetszenek az elnevezések. Remek ötlet volt ez a kollekció !
    Olvasód: ANDA

    VálaszTörlés
  3. Fantastico trabajo.
    A mi me encanta hacer tartas fondant en miniatura.
    besitos ascension

    VálaszTörlés