2012. május 21., hétfő

Home Again / Újra Itthon

I'm finally back from London, tired like a .... I don't know....extremely exhausted. London is definitely ready for the Olympics. Extra safety procedures were introduced on the airport, the city is loaded with policemen, etc. If you are interested in the modern architecture you will be happy to know, that the continent's 2nd highest skyscraper, the Shard at the London Bridge is finished. I think it is beautiful. It is not Versailles-beautiful certainly, but as a modern building it is magnificent. I like how slim it looks like, how strong but vulnerable it is at the same time.






This time I bought quite many miniatures: a table to the salon de thés Gents' room, a mirror to the Ladies' room, balustrades to the roof, a hurricane lamp to my kitchen, a lovely cast iron bistro/garden table, a vase of beautiful tulips and certainly cutlery for future food projects.
I will post photos about the mirror and the table too, both were originally shiny yellow golden colour, but now they are in the makeover process. I gave a rich, baroque gold colour to the mirror with some patina and used the same for the table leg, which is actually a huge angel, but sanded the table top and painted black, as it will be black marble... a manly piece... if a table with a golden angel leg can be called manly...

See you soon,
Orsi

************

Végre hazaértem Londonból. Fáradt vagyok, mint egy .... nem is tudom... végtelenül kimerült. London felkészült az olimpiára. Extra biztonsági ellenőrzések a reptéren, a város tele rendőrökkel (a tömeg a szokásos, a tömegközlekedés is...). Akit érdekel a modern építészet, annak örömmel jelentem, hogy a kontinens 2. legnagyobb felhőkarcolója, a Shard (Szilánk) a London hídnál elkészült. Szerintem gyönyörű. Nem Versailles-gyönyörű persze, de modern épületnek fantasztikus. Szeretem, hogy milyen karcsúnak tűnik, hogy egyszerű hat erősnek és sérülékenynek.
Ezúttal elég sok miniatűrt is vettem: egy asztalt a teaszalon férfimosdójába, egy tükröt a nőibe, korlátokat a tetőre, viharlámpát a konyhámba, egy imádnivaló öntöttvas  bisztró-/kerti asztalt, egy vázát szép tulipánokkal, és persze evőeszközöket, edényeket jövőbeni ételekhez.
Posztolok majd képeket a tükörről és az asztalról, mindkettő csillogó aranysárga volt, most vannak a restauráció közepén. A tükör egy erőteljes, barokkarany színt kapott némi patinával, ugyanezt használtam az asztal lábához, ami tulajdonképpen egy hatalmas angyal, de lecsiszoltam a lapját és feketére festettem, mert az fekete márvány lesz..... egy férfias darab... már ha lehet egy asztalt férfias darabnak nevezni, aminek a lába egy arany angyal...

Szép hetet,
Orsi

2 megjegyzés:

  1. Azt irtad, hogy Chicago-ban fogytál, én híztam pár kilót, mire végig gyönyörködtem az ujabb bejegyzéseket. Hát való dolog ez, igy "kitolni" az ember lányával? :)) Mindig mosolygok, vagy vigyorgok, amikor olvaslak Téged. Köszönöm az élményt!

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsa, nagyon köszönöm :)) Szerettem volna korábban írni, de sűrű volt az életem mostanság, bár örömteli sűrűség ez.
    Időközben elkészült a"férfias asztal", remélem holnap már fotózni is tudom :)

    VálaszTörlés