2012. március 19., hétfő

Phalaenopsis orchids / Lepkeorchideák

Some of you probably know that I like orchids very much. I have a dozen Phalaenopsis at home and now they are all in bloom. I planned a long ago to make my own miniature versions, but somehow I wasn’t brave enough to start. Then last week I had a look at my salon de thé and certainly felt myself really stupid and coward. If I can built a house and have made miniature food for 9 years I must give it a chance…. It was pretty easy to figure out which is the perfect way to make them, and I ended up a day later with 2 tiny Phalaenopsis, a pink and a pale green one. Certainly there are a large variety of colours and shapes and I don’t plan to stop making them, as I am way too eager to make a tiny conservatory filled with orchids. If you watch the Midsomer Murders probably you remember the episode which dealt with orchids. I watched it several time and couldn’t stop thinking about make the miniature version of it. Now a new door of
possibilities opened :)











See you soon,
Orsi

*********************


Néhányan (akik hosszabb ideje olvastok) talán tudjátok, hogy nagyon szeretem az orchideákat. Egy tucat lepkeorchideám van otthon, mostanában virágzik mind. Hosszú ideje tervezem, hogy elkészítem a saját miniatűr verziómat, de valahogy sosem voltam elég bátor, hogy hozzá kezdjek.
Aztán múlt héten vetettem egy pillantást a teaszalonra, és borzasztóan gyávának és ostobának éreztem magam. Ha fel tudok építeni egy házat, és miniatűr ételeket készítek 9 éve, akkor adnom kell egy esélyt…. Elég egyszerű volt kitalálni mi is a legjobb módja a készítésüknek, így egy nappal később 2 apró lepkeorchideával lettem gazdagabb, egy rózsaszínnel és egy világoszölddel. Persze számtalan szín- és formavariáció létezik, és nem szándékozom „leállni a gyártásukkal”, mert nagyon is vágyom egy orchideákkal teli apró üvegházra . Ha nézitek a Kisvárosi gyilkosságokat, talán emlékeztek arra az epizódra, ami az orchideákkal foglalkozott. Megnéztem néhányszor, és nem szűntem meg arra gondolni, hogy elkészítsem a saját mini verziómat. Most a lehetőségek egy újabb kapuja nyílt meg számomra :)

Hamarosan újra jövök,
addig is élvezzétek a gyönyörű tavaszt,
Orsi

5 megjegyzés:

  1. Tényleg sokáig, mereven kellett néznem, hogy megállapítsam, mégsem igazi virágot látok. Remélem, ezért az orchideáért nem fog senki gyilkosságot elkövetni, bár tényleg egyedülálló a maga nemében :)
    Üdv:ANDA

    VálaszTörlés
  2. Hi! Congratulations for Your beautiful tiny Orchids! They are Perfect! Love them!
    Kikka

    VálaszTörlés