2012. március 15., csütörtök

The Journey – the first part is over / Az utazás – az első rész véget ér

This is a Big Day for me. Do you remember the post back in August, when I started to build the salon de thé? This was the first photo I posted about it:


7 months went on and now I can proudly announce that the exterior is basically finished. Basically, as there is more work to do on the roof terrace (which does not exist at this moment…), but otherwise it is finished. Certainly I will make pavement and probably a tiny bit of a trimmed French garden later, when the interior is completed, but for now it is ready. It took seven long months to build all the stuccos, door and windows, sometimes I had sore and bleeding fingers, I felt pain all over in my neck and back, but now, when I enter into the living room, I see a building there, which is more than a simple building. Let me be a bit pathetic, but for me it is a dream which comes true. This "tiny" jewel is 60 x 86 x 44 cm (in inches 23 x 34 x17). As she is a "she" I won't give away her weight but I can tell you it is not "catwalk compatible category".






Now I take some days off before I start to work on the interior. I will create the chandeliers first, then move onto the floor making (marble), etc.

I hope you will join me to the rest of the journey too and around Christmas we will celebrate the completed salon de thé.



See you soon & have a great day,

Orsi

***********



A mai nagy nap számomra. Emlékeztek a tavaly augusztusi bejegyzésre, mikor elkezdtem a teaszalon építését? Ez volt az első fotó, amit posztoltam róla.

Hét hónap telt el, és most büszkén jelenthetem ki, hogy a külső alapvetően elkészült. Alapvetően, mivel még akad bőven tennivaló a tetőteraszon (ami jelenleg még nem is létezik....), de egyébként elkészült. Természetesen lesz járda, és később talán egy manikűrözött franciakert is, de csak akkor, ha a belső elkészült. Hét hosszú hónapba telt megépíteni a stukkókat, ajtót és ablakokat, néha sajgott és vérzett az ujjam, fájt a nyakam és a hátam, de most, amikor belépek a nappaliba, egy házat látok ott, ami több egyszerű épületnél. Engedjétek meg, hogy patetikus legyek egy kicsit, de egy valóra váló álmot látok. Ez az "apró" ékszer 60 x 86 x 44 cm-es, mivel nőnemű, nem árulom el a súlyát, de annyit megsúgok: nem kifutóra termett.

Néhány nap szünet után folytatódik a munka a teaszalon belső tereivel. Először a csillárok készülnek majd, őket követi a padló (márvány), stb.

Remélem, hogy az út hátralévő részén is velem tartotok, és Karácsony táján együtt ünnepeljük a születő teaszalont.



Szép napot mindenkinek,

Orsi


1 megjegyzés:

  1. You can be proud because your salon de thé is just stunning !
    Bravo ! Bravissimo !
    I can't wait seeing the interior ;-)

    VálaszTörlés